Bursa'da festival coşkusu başlıyor

Türkiye'nin en uzun soluklu etkinliği Uluslararası Bursa Festivali'nin 62'ncisi, 5-31 Temmuz tarihleri arasında birbirinden ünlü sanatçı ve grupların katılımıyla gerçekleştirilecek. Festival, Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseriyle 5 Temmuz'da başlayacak ve 31 Temmuz'da Büyük Ev Ablukada konseri ile sona erecek.

Halk Dansları Yarışması’nın kentimizde düzenleniyor olmasını son derece anlamlı buluyoruz. Festivalin bugünlere ulaşmasını sağlayan belediye başkanlarına, BKSTV yöneticilerine ve çalışanlarına, destek veren sponsor firmalara teşekkür ediyorum. Tüm sanatseverleri, 5-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 62. Uluslararası Bursa Festivali'ne davet ediyorum. Gelin hep birlikte bu özel festivale ortak olalım ve sanatın büyülü dünyasına birlikte adım atalım. Uluslararası Bursa Festivali’nin Bursa’mız ve yurdumuz için keyifli ve unutulmaz bir festival olacağını biliyorum. Sanatın iyileştiren ve kaynaştıran gücünün Bursa’mıza bir gülümseyiş daha eklemesini diliyorum” dedi.

 

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış, 1962 yılından bu yana devam eden Türkiye’nin en uzun soluklu tek etkinliği Uluslararası Bursa Festivali’nin bu yıl 62.’sini gerçekleştireceklerini hatırlattı. Müzeyyen Senar ve Zeki Müren’in eşsiz sesleriyle başlayan, kuşaktan kuşağa 62 yıldır devam eden bu öykünün 5 - 31 Temmuz tarihleri arasında Bursa’yı aydınlatmaya devam edeceğini söyleyen Metin Atış, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışmasının da 36’ncısını gerçekleştireceklerini dile getirdi. Kültür, sanat kalitesini arttırmak amacıyla yapılan çalışmalara destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, vakfın onursal başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik nezdinde Durmazlar Makine’ye Uludağ Premium’a, Harput Holding’e, Şahinkaya Koleji’ne, Özhan Marketler Zinciri’ne, Türk Hava Yolları’na, Karina Otel’e, Çay Taze’ye, Opel- Nescar’a, Kardelen Kestane Şekerleri’ne ve Hayat Hastanesi, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın ana sponsoru Referans Holding’e, Durmazlar Holding’e ve SÜTAŞ’a teşekkür eden Atış, sanatseverleri ilk günün heyecanıyla yeni anılar biriktirecekleri festival coşkusuna eşlik etmeye davet etti. Atış, hem şehrin bu tür değerlerine sahip çıktıkları için hem de bunun bir parçası oldukları için mutluluk duyduklarını dile getirdi.